Miten yhdistys syntyi?
Costa Blancan rescuekoirat ry syntyi eräänä lumisena lauantai-iltana, keittiön pöydän äärellä Espoossa, kahden kahvipannullisen jälkeen, tammikuussa 2011.

Yhdistys on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 1.4.2011 (rekisteröintinumero 205.402).

Eikö näitä ole jo tarpeeksi?
Yhteistyökumppaneillemme kaikki apu ja jokainen hyvän loppuelämän kodin löytänyt koira on suuri ja merkittävä asia. Haluamme auttaa yhteistyökumppaneitamme tuomalla muutamia koiria Suomeen etsimään kotia, jotta tarhalla / kotihoitajalla vapautuisi paikka jollekin sitä tarvitsevalle, jonkun koiran koko elämä voi olla siitä kiinni.

Tuomalla Suomeen koiran, autamme oikeastaan kahta koiraa; Suomeen tulevaa mutta myös sitä, joka sen paikan onnekkaasti saa lähtömaassa. Meidän avullamme edes muutamalla koiralla on mahdollisuus löytää lämmin koti ja hyvä loppuelämä.

Mikä on toiminta-ajatuksemme?
Päämäärämme on jakaa tietoa kodittomien eläinten tilanteesta ja etsiä kodittomille koirille koteja. Kodittomalle kotia etsittäessä tärkeintä on varmistaa, että adoptioperhe pystyy tarjoamaan koiralle mahdollisimman hyvän ja pysyvän kodin. Pyrimme kotiuttamaan koiran mieluiten kotihoidon kautta, jotta meillä olisi mahdollisimman hyvä näkemys siitä, millainen koira on. Stressaavat tarhaolosuhteet kun eivät kerro koko totuutta.

Toimintamme perustuu täysin vapaaehtoistyöhön, joten emme maksa palkkaa kotihoitajille. Kotihoitokoiran kulut (ruoka, mahdolliset eläinlääkärikulut) luonnolliseti korvaamme ja toimitamme kotihoitoperheelle kaikki kotihoitokoiran tarvitsemat tarvikkeet. Haluamme myös pitää toimintamme sellaisella tasolla, että pystymme tukemaan adoptioperheitä mahdollisimman hyvin.

Yhdistyksemme kuuluu Eviran maahantuontirekisteriin rekisterinumerolla 1/0521/2017.
Yhdistys on myös rekisteröitynyt TRACES-järjestelmään.

Koirista veloitettava kulukorvaus käytetään koiran maahantuontiin liittyviin kuluihin, kotihoidossa olevien koirien kustannuksiin ja mahdollinen ylijäävä osa lahjoitetaan yhteistyökumppaneidemme eläinsuojelutyöhön.

Ketkä ovat yhteistyökumppaneitamme?
Teemme Espanjassa yhteistyötä viiden tarhan kanssa.

AsoKa El Grande sijaitsee Alicantessa. AsoKa on yksityinen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tekee monipuolista eläinsuojelutyötä. AsoKa hakee myös eläimiä kunnallisilta tarhoilta, esimerkiksi Altean tarhalta, aina kun heillä on tilaa.

AsoKa Castalla -tarha sijaitsee myös Alicantessa ja toimii tiiviisti yhteistyössä AsoKa El Grande -tarhan kanssa.

AsoKa Orihuela siirtyi AsoKan alaisuuteen loppukesästä 2012. Tilanne tarhalla oli siirtymishetkellä erittäin haasteellinen.

SAT, Sociedad Protectora para Animales de Torrevieja on rekisteröity yhdistys, joka on perustettu tarjoamaan suojaa Torreviejan alueen kodittomille eläimille. Tällä hetkellä emme voi adoptoida koiria SATilta Suomeen, mutta aloitamme adoptiot heti, kun SAT saa protectora-statuksen. Sitä odotellessa pyrimme auttamaan tarhaa muilla tavoin.

Protectora Villena sijaitsee n. 60 km päässä Alicanten kaupungista. Villenassa koiria on paljon, keskimmäärin 300 koiraa yhtäaikaa.Yhdistys aloitti yhteistyön tarhan kanssa vuoden 2014 loppupuolella.

Keitä me olemme?

Marjo
Ensimmäinen oma koira minulle saapui vuonna 1979, saksanpaimenkoira Eppu. Epun jälkeen minulla on ollut vain kahden vuoden tauko ilman koiria, niitä on ollut keskimäärin 3 kerrallaan.

Olen toiminut aktiivisesti rescue-rintamalla vuodesta 2004, auttanut virolaisia koiratarhoja ja vuodesta 2005 espanjalaisia kodittomia koiria toimimalla mm. kotihoitajana.

Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse marjo(at)rescuekoirat.com.

Mari
Keväällä 2009 elämääni astui kaksi ihanaa rescuekoiraa. Ujo ja arka Perla-tyttö muutti luokseni toukokuussa ja kaksi viikkoa myöhemmin seuraamme liittyi iloinen ja sosiaalinen Golfo-poika.

Vuonna 2015 laumaamme liittyi kotihoitoon tullut Aikku-tyttö.

Aloitin Costa Blancan rescuekoirien kotihoitajana vuonna 2011.

Minut tavoitat mari(at)rescuekoirat.com.


Haluatko mukaan?
Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksi.

Kannatusjäseneksi voit liittyä maksamalla 20 EUR tilillemme Danske Bank IBAN: FI7780201710253995 BIC / SWIFT: DABAFIHH. Muista kirjoittaa suorituksen lisätietoihin ’Kannatusjäsenmaksu’. Kirjoita lisätietoihin sähköpostiosoitteesi, mikäli haluat sähköpostiisi tiedotteita yhdistyksen toiminnasta.

Yhdistyksemme etsii myös yhteisö- ja yrityskummeja. Yhteisö- tai yrityskummiksi voit liittyä maksamalla 100 EUR tilillemme Danske Bank IBAN: FI7780201710253995 BIC / SWIFT: DABAFIHH. Muista kirjoittaa suorituksen lisätietoihin ’Yhteisökummi’. Kirjoita lisätietoihin sähköpostiosoitteesi, mikäli haluat sähköpostiisi tiedotteita yhdistyksen toiminnasta.Copyright Costa Blancan rescuekoirat ry (c)2017, All Rights Reserved.

Costa Blancan Rescuekoirat ry | info(at)rescuekoirat.com (Danske Bank IBAN: FI7780201710253995 BIC / SWIFT: DABAFIHH)
Patentti- ja rekisterihallitus 1.4.2011 (rekisteröintinumero 205.402)
Evira 1/0521/2017
Costa Blancan rescuekoirat ry on rekisteröitynyt TRACESiin maahantuojanumerolla FI00007608