Onnistunut adoptio
Lue ajatuksella sivuillamme annettu tieto, siitä on hyötyä sekä sinulle että mahdolliselle tulevalle koirallesi. Kannattaa myös etsiä netin kautta tietoa mm. eroahdistuksesta sekä koirien käytöksestä stressin aikana.

Suosittelemme lukemaan kirjallisuutta, joka perustuu positiiviseen kouluttamiseen, esimerkiksi Rugaas, Turid; Rauhoittavat signaalit sekä Fisher, Sarah / Miller, Marie; Kouluta koiraasi - 100 toimivaa vinkkiä. Kovia kokenutta koiraa ei saa kouluttaa alistamalla tai pakottamalla.

Tutustu sivuillamme esiteltyihin koiriin ja mieti, olisiko sinun perheesi sopiva jollekin koiralle sen luonteen, iän, koon ja aktiivisuuden perusteella. Mikäli sinulla on koira ennestään, mieti miten se tulisi suhtautumaan uuteen kaveriin.

Täytä kotiselvityslomake, se ei velvoita sinua mihinkään, mutta on adoptiolle edellytys. Kotiselvityksen saatuamme otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Adoptioprosessi koostuu puhelinkeskustelusta, koiran tapaamisesta ja käynnistä kotiehdokkaan luona.

Kun olemme yhdessä löytäneet sinulle sopivan koiran, tutustu luovutussopimukseen ehtoineen huolellisesti, täytä se kahtena kappaleena ja lähetä molemmat kappaleet allekirjoitettuina yhdistyksen edustajalta saamaasi osoitteeseen. Linkin luovutussopimukseen löydät tämän sivun alaosasta. Saat oman kappaleesi sopimuksesta tullessasi noutamaan koiraa kotiin. Saat mukaasi myös kattavan tietopaketin, jossa on monta hyvää vinkkiä ja paljon tietoa siitä, miten yhteinen elämänne saa mahdollisimman hyvän alun. 

Koiran kulukorvaus on 480 euroa. Kulukorvaus maksetaan kokonaisuudessaan yhdistyksen tilille, kun adoptiosta on sovittu. Kodinvaihtajien osalta kulukorvaus on 200 EUR, joka tilitetään lyhentämättömmänä yhteistykumppanillemme, hämeenlinnalaiselle Kissakoti Kattilalle.

Kun koira on kotona, anna sille aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen. Se tarvitsee omaa rauhaa tutustuessaan kotiin ja perheeseen ja totutellessaan ulkoilutilanteisiin ja -ympäristöön. Suotavaa olisi, että ystävät malttaisivat odotella muutaman viikon ennen ensivierailuaan.

Koirapuisto ei ole vastasaapuneen koiran paikka, sinne mennään vasta kun koiralla on turvallinen olo ja se on sopeutunut uuteen kotiinsa. Kaikki koirat eivät viihdy koirapuistossa. Opettele tulkitsemaan koiraasi, viihtyykö se puistossa vai tuleeko siitä huonoja tarha-aikaisia muistoja mieleen.

Älä aseta koiralle ennakko-odotuksia, vaan ota se avoimin mielin vastaan sellaisena kun se on. Parhaimmillaan saat hylätystä koirasta maailman ihanimman ystävän. Älä kuitenkaan epäröi ottaa yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa mieltäsi. Yksin ei kannata jäädä asioita miettimään, kun apua on tarjolla.


Mitä tiedämme kotia etsivistä koirista?
Koirat ovat tulleet tarhaoloista, kaikista ei tiedetä miten ne ovat sinne päätyneet. Tulevan kodin tulisikin varautua kaikkeen mahdolliseen eroahdistuksesta terveysongelmiin.

Vaikka koira olisi jo aikuinen, se ei tarkoita sitä, että se olisi sisäsiisti tai osaisi käyttäytyä kauniisti hihnassa. Nämä ovat asioita, jotka ihmisen tulee sille opettaa. Kannattaakin kohdella myös aikuista koiraa kuten koiranpentua, jolle opetetaan kaikki käytöstavat alusta pitäen.

Vaikka koira on kotihoidossa ja kotihoitajalla on mahdollisuus nähdä sen tämänhetkinen terveydentila, täytyy muistaa, että kukaan ei välttämättä tiedä koiran menneisyydestä mitään. Jospa se onkin katukoiran pentu, onko sen emä saanut tiineyden aikana ja sen jälkeen riittävästi ruokaa tuottaakseen pennuilleen kunnollista ravintoa ja ovatko pennut myöhemmin syöneet roskia ja jätteitä. Koiran ensimmäisten kuukausien ravinto saattaa vaikuttaa sen aikuisiän terveyteen.

Koirien ikäarvio perustuu yleensä hampaiden kuntoon. Koirista annettu ikä on siis vain arvio, sillä nuorellakin koiralla saattaa olla hammaskiveä johtuen huonosta ruoasta tai jaksoista, jolloin koira ei välttämättä ole saanut ruokaa / vettä ollenkaan.

Kotihoitaja kertoo sinulle kaiken mahdollisen tiedon koiran terveydestä, joka hänellä on saatavilla, myös tarha-ajalta, mikäli niitä tietoja on saatu. Ei ole kenenkään etu salailla koiran terveydellisiä tietoja. Hankkiessasi mistä tahansa itsellesi koiran, sinun täytyy varautua eläinlääkärikustannuksiin.


Mistä koiran hinta koostuu?
Koira itsessään ei maksa mitään, kulukorvaus 480 EUR koostuu koiran valmistelusta matkaa varten. Yhdistys on kustantanut koiran rokotteet, loishäädöt, vasta-ainetestit, yli 6 kk:n ikäisen koiran steriloinnin tai kastroinnin sekä lentomatkan Suomeen.

Kustannukset ovat siis kulukorvauksia, jotka koostuvat seuraavanlaisesti:
Eviran tuontivaatimusten mukaisesti mikrosiru, passi, rabiesrokotus, ekinokokkoosilääkitys sekä TRACES-järjestelmän vaatimat toimenpiteet. muut rokotukset: parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä, leptospiroosi yli 6 kk:n ikäisten koirien sterilointi tai kastrointi. vasta-ainetestit: leishmania, erlichia, sydänmato, leptospiroosi sekä babesia. sisä- ja ulkoloishäädöt koiran lentopaikkamaksu, osuus saattajan lentomatkasta sekä rahalahjoitus yhteistyötarhalle tai -yhdistykselle

Yhdistys rekisteröi adoptoidun koiran Turvasiru-rekisteriin ilman erillistä veloitusta. Yhdistys ei toiminnallaan pyri tuottamaan voittoa, joten kaikki adoptiosta mahdollisesti yli jäävät varat ohjataan yhteistyötarhojemme kautta kodittomien koirien hyväksi.

Luovutussopimus

(luovutussopimus.pdf)

Infopaketti adoptiota harkitsevalle

(infopaketti.pdf)


Copyright Costa Blancan rescuekoirat ry (c)2017, All Rights Reserved.

Costa Blancan Rescuekoirat ry | info(at)rescuekoirat.com (Danske Bank IBAN: FI7780201710253995 BIC / SWIFT: DABAFIHH)
Patentti- ja rekisterihallitus 1.4.2011 (rekisteröintinumero 205.402)
Evira 1/0521/2017
Costa Blancan rescuekoirat ry on rekisteröitynyt TRACESiin maahantuojanumerolla FI00007608